STROGA PRAVILA

Nacionalni stožer objavio odluku o novim mjerama u prodavaonicama i trgovačkim centrima

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Trgovački centri više ne smiju organizirano prevoziti kupce, a trgovine moraju osigurati točno određenu kvadraturu po kupcu

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je odluku o novim mjerama u trgovinama i šoping-centrima, koje su već bile najavljene.

U prodavaonicama koje imaju do 10 kvadrata odjednom može biti samo jedan kupac. One od 11 do sto kvadrata smiju primiti više kupaca, pod uvjetom da je za svakog kupca osigurano deset kvadratnih metara.

Prodavaonice od 101 do 200 kvadrata moraju osigurati 12 kvadrata po kupcu. Trgovine do 2000 kvadrata moraju osigurati 16 kvadratnih metara, a one veće od 2000 kvadrata moraju osigurati po 20 kvadrata po osobi.

Nadalje, u vrijeme očekivane veće navale, moraju poduzeti mjere da se osigura provođenje propisa. Trgovački centri više ne smiju organizirano prevoziti kupce, moraju uzeti redare koji će sprečavati ulazak prekomjernog broja kupaca, upozoravati kupce da se ne zadržavaju i poštuju mjere. Što su sve obavezni, pročitajte u nastavku.

Odluka o radu trgovina i trgovačkih centara

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari