ŠTITE NAŠE NEBO

Nad Jadranom lete hrvatski MiG-ovi i francuski Rafalei. MORH objavio fotografiju

Foto: MORH

Letjeli su iznad Dugog otoka, naveli su iz MORH-a u svojoj objavi. Dva višenamjenska borbena aviona letjet će i iznad Zagreba

“Zajednička vježba hrvatskih MiG-21 i francuskih Rafalea F3R iznad Jadrana (Dugog otoka), u okviru jačanja vojne suradnje i interoperabilnosti naših zračnih snaga”, objavio je MORH danas na Twitteru uz sliku iz pilotskog kokpita.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković iznio je kako je prošlog petka u Parizu razgovarao s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i oni su iskazali spremnost da nam francuski avioni pomognu u kontroli hrvatskog zračnog prostora.

Dva višenamjenska borbena zrakoplova Rafale letjela su iznad centra Zagreba u utorak 15. ožujka u vremenu između 16:45 i 17:45 sati. Zrakoplovi su letjeli na visini od 600 metara. Piloti 191. eskadrile lovačkih aviona HRZ-a izveli su presretanje francuskih aviona u zraku te ispratiti Rafale do Zračne luke “Franjo Tuđman” u Velikoj Gorici, odakle će francuski zrakoplovi nastaviti let prema nosaču zrakoplova “Charles de Gaulle” u Jadranu.

Zajedničko letenje i uvježbavanje pilota 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i pilota aviona Rafale s nosača zrakoplova „Charles de Gaulle” održava se u sklopu bilateralne aktivnosti s francuskom ratnom mornaricom, govore.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari