NADA UMIRE POSLJEDNJA: Milanović i ekipa se ne predaju –pokušat će sabotirati dogovor Mosta i HDZ-a!

foto screenshot rtl vijesti

Koaliciji Hrvatska raste posljednjih su dana kola definitivno krenula nizbrdo. Najteži udarac dobili su jučer kada je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović povjerila mandata za sastavljanje nove vlade kandidatu HDZ-a i Mosta Tihomiru Oreškoviću.

No, iako im trenutno ništa ne polazi za rukom, Zoran Milanović i ekipa ipak se ne namjeravaju predati.

Kako doznaje Novi list, SDP i partneri pokušat će idućih dana razbiti koaliciju HDZ-a i Mosta i to tako što će na konstituirajućoj sjednici Sabora predložiti svog kandidata za predsjednika parlamenta. Prema Poslovniku bi se tada trebalo provesti tajno glasovanje u kojem će koalicija Hrvatska raste tražiti minimalnu šansu za novi obrat.

Lijeva koalicija nada se da bi se dio Mosta razočaran raspletom pregovora mogao predomisliti i sabotirati dogovor s HDZ-om, a za takav rasplet očekuju i da im vjerni ostanu Radimir Čačić i manjinci.

“Za početak ćemo sigurno predložiti svog kandidata za predsjednika Hrvatskog sabora. Moje mišljenje je da bi najbolji kandidat bio Josip Leko”, izjavila je Vesna Pusić.

Otvoreno je rekla da se i dalje računa na dio Mosta.

“Ti ljudi moraju odlučiti po svojoj savjesti. Ja sam osnivala HNS, ali sam osoba i respektiram sve u stranci. Mislim da bi u ovim uvjetima možda bilo bolje ići na nove izbore. Ali na kraju svatko po svojoj savjesti odlučuje”, kazala je.

Matko Breber/Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari