MLADA LIJEČNICA ZA DIREKT O PROSVJEDU

Video | ‘Nadurili smo se na ministra, dosta je miksanja, razmiksavanja i razvodnjavanja. Neka Beroš počne raditi’

Sisačka liječnica govori i da je dosta robovlasničkih ugovora, a onda kaže da je ona 2021. godine trebala platiti 522 tisuće kuna da joj se omogući prebacivanje u Karlovac prije isteka ugovora

Liječnica iz bolnice u Sisku, Mirjana Livojević gostovala je u RTL Direktu pa prokomentirala najavljivani prosvjed.

61% liječnika spremno je i na štrajk, jeste li vi u tih 61%?

“Naravno. Ja sam u anketi zaokružila na sve što većina odabere”, kaže.

Zašto ste ljudi?

“Dosta nam je vrijeđanja inteligencije, 12 godina sam u sustavu zdravstvenog, otkako sam postala liječnica imamo iste probleme od kojih se nijedan nije riješio. Informirala sam se i na kraju zaključila da su to problemi i od ranije”, govori.

Ističe potom i kako postoje savjesni liječnici, ulažu u sebe, rade van granica, a postoje i privilegirani. Na kraju mjeseca plaća je ista?

“Tako je”, odgovara pa dodaje: “Nas frustrira da nema kontrole kvalitete rada, nema mehanizama. S njima bi vidjeli koliko tko radi, nema normativa koje bi postizali pa onda podjednako odradili što bi trebali, iskoristili bi možda i onu grupu koja ne radi”.

Zaključuje i kako ne odustaju. “Kap je prelila čašu, dosta nam je obećanja, priče, sastanaka, dosta je osnivanja radnih grupa, miksanja, razmiksavanja i razvodnjavanja, vrijeme je da se nešto napravi. Dosta riječi, hoćemo djela”, jasno će.

Naposljetku, prokomentira je i ministra Vilija Beroša koji se uvrijedio jer su s njim dogovorili sastanak, a onda prije toga objavili da idu u prosvjed.

“Pa evo, realno i konkretno nemamo zakazan sastanak. Pozvao je Hrvatsku liječničku komoru i suradnike, nigdje nije rečeno tko su suradnici. Mi smo se isto nadurili na ministra i zato smo organizirali prosvjed i sve daljnje aktivnosti. Ministar treba početi raditi pa se nitko neće duriti”, kaže.

Tvrdi i kako neće odustati od nijednog zahtjeva. “Robovlasnički ugovori, sedam godina drvimo po tome, meni se 2021. godine dogodilo da sam tražila izračun i nakon osam godina rada u Sisku morala sam vratiti 522 tisuće kuna ako sam htjela otići dvije godine prije isteka ugovora”, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari