SPRETNA VOŽNJA

Video | Najbolji prometni policajci iz cijele Hrvatske natjecali se na motorima! Pogledajte tko je bio najbolji

U natjecanju su sudjelovala 34 policajca iz cijele Hrvatske, a prvi put se u natjecanje uključila i jedna policajka

Najbolji prometni policajci iz cijele Hrvastke na motorima odmjerili su svoje vještine. Zahtjevan poligon u Puli uspješno je prvi put odvozila i jedna policajka. A tko je bio najbolji?

15 godina u službi, 13 na motociklu. Ivanu Ljubasu iz Osijeka trebala je jedna minuta, 47 sekundi i pet stotinki da u dvije vožnje – odnese pobjedu!

“Ove godine nas je kiša malo omela pa je druga vožnja bila malo teža, ali godine iskustva, malo vježbe i sreća…”, prepričava pobjednik natjecanja koji dolazi iz PU osječko-baranjske, izvještava Petra Fabian Kapov za RTL.hr.

U natjecanju su sudjelovala 34 policajca iz cijele Hrvatske.

“Ok je poligon. Uz malo vježbe i svega, dalo bi ga se i bolje proći”, prepričava Petar Šakić iz prometne policije PP Hvar.

“Težak i zahtjevan i sad evo, uvjeti nisu idealni baš pa onda sve to igra svoje”, kazao je Marko Kučinić iz prometne policije PP Vinkovci.

“Nije pretežak… Fali koncentracije samo, sve drugo je u redu”, rekao je Ozren Dragsler iz prve postaje prometne policije Zagreb.

Prvi put se u natjecanje uključila i jedna policajka. S grdosijom od 300 kilograma uspješno je svladala svaku prepreku.

“Još se malo tresem. Još sam pod dozom adrenalina… Stvarno je bilo dobro, evo da nije pala kiša… Moglo je vrijeme bit puno bolje, ali nema veze”, rekla je Anita Prgomet Buić iz prometne policije PP Pula.

“Iz vrata izlazimo u veliku osmicu s duplim čunjevima. Izlaz iz osmice, imamo prijenos čunja s lijevom rukom…”, govori instruktor policijske vožnje na Policijskoj akademiji Mirko Capan.

Uz još nekoliko vratolomija vožnja završava izbijanjem prve letvice.

“Moraju pokazati vožnju spretnosti, malo sporta, malo vještine i tko je bolji – taj je pobjednik”, govori Frano Čović, voditelj programa vožnje PA ravnateljstva policije.

Hrvatska policija raspolaže s 450 motociklista. I očito uvježbanim i spremnim policajcima!, izvještava Petra Fabian Kapov za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari