NEZAMISLIVA TUGA

NAJMLAĐA ŽRTVA U HRVATSKOJ 11-godišnji dječak preminuo od komplikacija zbog  Covida-19; “Beroš: Nije bilo propusta u liječenju”

Pixsell

Dječak u dobi od 11 godina preminuo je tijekom noći sa subote na nedjelju u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu od posljedica covida

Potvrdio je to pročelnik Zavoda za infektivne bolesti Klinike prof. Goran Tešković. Riječ je o najmlađoj žrtvi koronavirusa u Hrvatskoj.

Očitovanje o tome u nedjelju je zatražio ministar zdravstva Vili Beroš.

“Zatražio sam očitovanja od Klinike za dječje bolesti i Klinike za infektivne bolesti kako bismo utvrdili i objedinili sve relevantne informacije iz medicinske dokumentacije i sagledali okolnosti događaja”, izvijestio je ministar Beroš.

Pixsell

Roić: Došlo je do rijetkih i teških komplikacija covida-19

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Goran Roić izjavio je u nedjelju kako je kod preminulog dječaka od covida-19 došlo do rijetkih i teških komplikacija.

Dječak je primljen u Klaićevu bolnicu 21. siječnja s povremenim bolovima u trbuhu, temperaturom i glavoboljom nakon čega je zbog rijetkih i teških komplikacija prebačen u infektivnu kliniku.