NAGLI RAST

Najnoviji podaci: Potvrđeno je da imamo 95 novooboljelih u 24 sata!

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Nema pacijenata na respiratoru

Nacionalni stožer potvrdio je brojke novozaraženih koje je neslužbeno doznao RTL. U zadnja 24 sata je 95 novozaraženih.

Trenutno su potvrđene ukupno 2483 osobe zaražene koronavirusom i u posljednja 24 sata zabilježeno je 95 novih slučajeva.

edna novooboljela osoba je iz Brodsko-posavske županije, jedna iz Šibensko-kninske, jedna iz Virovitičko-podravske županije, jedna iz Splitsko-dalmatinske županije i jedna iz Varaždinske županije, dvije novooboljele osobe su iz Istarske županije, dvije iz Sisačko-moslavačke županije, pet novooboljelih osoba je iz Zadarske županije, sedam iz Zagrebačke županije, devet iz Primorsko-goranske županije, 25 novooboljelih osoba je iz Grada Zagreba, a 40 novooboljelih osoba je iz Osječko-baranjske županije.

Oporavilo se 2149 osoba. Nema pacijenata na respiratoru, a bolnički se liječe 42 osobe.

Preminulo je 107 osoba.

Najviše povezanih sa samostanom u Đakovu

Do sada je testirano 74.657 osoba, od toga 919 u posljednja 24 sata.

Najviše novozaraženih u jednoj županiji povezano je sa samostanom u Đakovu.

Od ponoći je na snagu stupa obveza nošenja maski u javnom prijevozu za putnike i vozače, te obveza samoizolacije za osobe koje u Hrvatsku uđu iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Te osobe će biti dužne boraviti u samoizolaciji 14 dana od ulaska u Hrvatska. Obveza izolacije ne primjenjuje se na putnike koji  tranzitiraju kroz Hrvatsku.

Vozači, ostali zaposlenici i putnici od ponoći su dužni koristiti medicinske maske ili zaštitne maske za lice u javnom prijevozu. Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije ponuditi uslugu.

I.Š.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari