EURO DOŠAO, ON ODLAZI

Video | Najpoznatiji hrvatski sindikalac Vilim Ribić za Danas o prvim danima u mirovini. Koliko je plaćen?

Osnivač je i dugogodišnji čelnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, a o njegovoj se visokoj plaći, imovini i potezima često se javno debatiralo. Iako nije htio otkriti iznos mirovine, Ribić je govorio na što je ponosan i za što će nadalje imati vremena

S prvim danom ove godine u mirovinu je otišao jedan od najpoznatijih hrvatskih sindikalaca Vilim Ribić.

Osnivač je i dugogodišnji čelnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, a o njegovoj se visokoj plaći, imovini i potezima često se javno debatiralo.

Tražili smo ga da nam otkrije tajnu kako to u mirovinu otići bez previše sijedih niti bez kose.

“Tajna je jednostavna. Takvi su bili moji tata i mama. Inače, sekirao sam se u životu, a zbog stresa sam dobio i dijabetes”, kaže.

Iako u mirovini, Ribić svoj posao nastavlja. Pokušali smo ga dobiti kod kuće, a pronašli smo ga u uredu.

“Čujte, da, radim na pola radnog vremena. Ovaj tjedan ću dva dana biti u uredu. Primat ću mirovinu i pola plaće”, ističe.

Ipak, plaću ne želi otkriti: “E, pa sad ipak, ostavimo to meni”, kaže Ribić i dodaje da sindikat ostavlja u odličnim rukama.

U svoje će pak, čini se, uezti koju knjigu, sada kada ima slobodnog vremena. “Pa nisam imao vremena pročitati obilje knjiga koje sam kupovao. Nije bilo vremena za pročitati ih”, govori.

A što se tiče putovanja, kaže: “Putovanja sam imao poslovnih. U business klasi. To nije luksuzna klasa. Kad putujete od Zagreba do Bruxellesa, to je relacija na kojoj redovito putujem. To normalna klasa u kojoj imate samo jedno mjesto kraj sebe slobodno da možete držatI papire, nešto čitati i raditi”, objašnjava Ribić.

Upitali smo ga potom i na što je posebno ponosan: “Mislim da sam ja dao neke temelje, zajedno s nekim kolegama, za ostanak hrvatskih sindikata, za njihov razvoj”, tvrdi.

U konačnici, ne boji se, kaže, mirovine iako je prije iste dobro zarađivao. “Pa ne bojim se. Imat ću pristojnu mirovinu jer sam imao i pristojnu plaću”, kaže, a na tvrdnju da bi javnost zanimalo kolika mu je mirovina zaključuje: “Zato što je takav dogovor u sindikatima. Više vam nijedan sindikat neće dati plaću. Previše je zloupotreba oko toga. Razumijem interes javnosti, ali lagalo se oko toga, osuđivalo se ljude”, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari