Nakon istarskog, i zagrebački stožer civilne zaštite traži zatvaranje kafića, teretana, ograničenje rada trgovina…

Ilustracija: Riportal.hr

Zagrebački Stožer za pripremu aktivnosti za suzbijanje širenja koronavirusa predlaže da se hitno uvedu rigorozne mjere – ograničenje rada trgovina i obustava rada ugostiteljskih objekata, uslužnih djelatnosti, teretana, sportskih i rekreacijskih centara i klubova.

U radnom dokumentu odluke o potrebi ograničenja rada i mjerama ponašanja, koji bi važio od 16. ožujka do opoziva, stožer osnovan pri Gradskom uredu za zdravstvo predlaže zagrebačkom Gradskom stožeru i Nacionalnom stožeru civilne zaštite ograničenje rada trgovačkih centara i trgovina manje veličine na području Zagreba uz obavezno pridržavanje svih protuepidemijskih mjera koje je donioHrvatski zavod za javno zdravstvo.

Također, predlaže obustavu rada ugostiteljskih objekata svih kategorija osim onih za dostavu hrane i pučkih kuhinja, a uz maksimalne mjere predostrožnosti i pridržavanje svih protuepidemijskih mjera.

Predlaže i obustavu rada uslužnih djelatnosti – frizera, kozmetičara, brijača, pedikera, manikera i drugih u kojima se ostvaruje neposredni bliski kontakt s klijentima.

Predviđa se i obustava rada teretana, te sportskih, fitness i rekreacijskih centara, kao i izložbi, revija i sajmova u privatnim i javnim prostorima, plesnih škola, dječjih i drugih radionica te noćnih i disko klubova.

U Istri zatvoreni kafići već od nedjelje!

Podsjetimo, u subotu je stožer civilne zaštite Istarske županije izvijestio da su se odlučili na dodatno pooštravanje mjera. Načelnik Stožera Dino Kozlevac rekao je da se od nedjelje pa sve do 14. travnja trgovački centri moraju pridržavati protuepidemijskih mjera jer neki to ne rade, a to uključuje ograničavanje broja ljudi u centrima, ispred blagajni se moraju postaviti oznake od metar i pol udaljenosti, što veći broj blagajni, a svi tržni centri mogu raditi do 18 sati. Trgovine prehrane manje veličine, kao i one na benzinskim postajama mogu raditi do 18 sati. Zatvaraju se svi ugostiteljski objekti, osim dostave hrane i pučke kuhinje.

vijesti.hr/riportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari