'IZAZIVANJE GRIJEHA'

‘Naše žene izazivaju. Kod muslimana su pokrivene i pristojne’, tvrdi svećenik koji vodi molitelje dok kleče po trgovima

‘Ženske osobe bi trebale misliti da svojim odijevanjem ne izazivaju grijehe kod muškaraca’, kaže pater Nagy

Svake prve subote u mjesecu na središnjem zagrebačkom trgu može se vidjeti skupina muškaraca kako moli na koljenima. U organizaciji bratstva “Vitezovi bezgrešnog srca Marijina” mole se, između ostalog, za čednost i za prestanak predbračnih odnosa, prestanak pobačaja, ali i da muškarci “postanu duhovni autoriteti u obitelji”.

Novinarka Provjerenog Nove TV razgovarala je sa svećenikom koji je predvodio molitvu, Božidarom Nagyjem iz bazilike Srca Isusova. “Iskreno rečeno, kada vi vidite u muslimanskim zemljama, jest da je ono pretjerano, ali ipak kada je žena onako odjevena pristojno, ne izaziva, kad je pokrivena… čujte, naš blaženi Ivan Merz je rekao jednom da je sakrivanje žene kod muslimana ipak jedna dobra stvar”.

“Mnoge ženske osobe nisu svjesne kad se odijevaju izazovno i onda to kod muške populacije izaziva jako velike neugodnosti i ostalo, a ženske osobe bi trebale misliti da svojom nošnjom i svojim odijevanjem ne izazivaju grijehe kod muškaraca”, kazao je.

‘Izazivanje, svjesno ili nesvjesno’

Na dodatno pitanje zar nisu muškarci sami odgovorni za svoje grijehe, Nagy odgovara: “Čujte, postoje također i oni koji izazivaju, koji bilo svjesno, bilo nesvjesno, to je konkretno žensko nemoralno odijevanje.”

Pojasnio je kako se radi o “molitvenom pokretu” koji je krenuo iz Poljske te se širi po cijelom svijetu, a kod nas je došao prije četiri mjeseca, prenosi Telegram.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari