Nastave u školama neće sigurno biti do 19. travnja, a možda i dulje: ‘Nema krajnjeg roka’

PHOTO: Duško Jaramaz/PIXSELL

Na današnjoj sjednici Vlade reguliran je rad od kuće za učitelje, nastavnike i profesore

Zbog epidemije koronavirusa škole neće raditi još najmanje mjesec dana, odnosno do 19. travnja.

“Odluka Vlade o obustavi nastave u školi i prelasku na nastavu na daljinu, nema krajnji rok do kada vrijedi. U svijetlu današnje odluke Vlade o radu od kuće koja uključuje i škole, a donosi se na mjesec dana, razvidno je da nastave u školi neće biti barem do 19. travnja”, poručili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Na današnjoj sjednici Vlade reguliran je rad od kuće za učitelje, nastavnike i profesore, koji će imati obvezu rada u sustavu za poučavanje na daljinu.

“Tijekom dana ćemo poslati dodatne upute, ali svi koji rade od kuće imaju obvezu rada u sustavu za poučavanje na daljinu i u tom će smislu dobiti posebne upute”, rekla je ministrica Blaženka Divjak.

Istaknula je da nastava na daljinu, koja se provodi četvrti dan, ide po planu i online i na tv-ekranima.

“Najnovija je vijest da u minuti imamo oko 1100 prijava u sustav i to ide bez problema, sve upute koje smo dali očito su urodile plodom”, naglasila je Divjak.

Školski sindikati već danima traže da se preispita odluka o nužnosti dolaska zaposlenika osnovnih i srednjih škola na svoja radna mjesta u škole iako učenici rade od kuće.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja