VELIK INTERES

Nastavnici žele birati cjepivo: ”Velik broj žena ima strahove prema jednom cjepivu”

“Interes postoji, ali velik broj žena ima strahove prema jednom cjepivu”, kaže Tuškan

Ana Tuškan, tajnica Sindikata učitelja, komentirala je cijepljenje nastavnika i rekla da su reakcije učitelja različite, ovisno o županijama i donesenim odlukama, prenosi Net.hr.

“I širitelji i super-širitelji su floskule”

“Velik problem je da se sve prelama preko leđa učitelja. Imamo suprotstavljena mišljenja, a učitelji i zaposlenici ne donose mjere, oni ih provode”, dodala je.

“I širitelji i super-širitelji su floskule, skreće pažnju s problema. Takve priče ne doprinose rješavanju problema. Trebamo se ugledati na zemlje koje su uvele komplete samotestiranja, postoji i praksa cijepljenja roditelja čija djeca imaju kronična oboljenja.”

“Velik broj žena ima strahove prema jednom cjepivu”

Kaže da je izjava da se u 24 sata može prijeći na drugi problem problematična jer ni učitelji ni zaposleni nisu roboti.

“Odluke se više manje donose političkim putem i ne treba čuditi nepovjerenje na terenu”, rekla je Tuškan.

Sutra će imati konkretne podatke o interesu za cijepljenjem nastavnog i nenastavnog osoblja.

“Interes postoji, ali velik broj žena ima strahove prema jednom cjepivu. Željeli bismo da se zaposlenicima ponudi mogućnost izbora cjepiva, ipak je u sustavu 86 posto žena. Problem je i što su prioritetnu skupinu podijelili na dvije podgrupe, očito je da cjepiva nema dovoljno. Svi zaposlenici jednako su važni”, istaknula je.

Video dana:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari