NE ZABORAVITE: Sa subote na nedjelju kreće ljetno računanje vremena a s njime i promjene u prometu

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Dolaskom ljepšeg vremena i povoljnijih vremenskih prilika na prometnicama se očekuje sve više vozača bicikala, mopeda i motocikala

Sa subote na nedjelju, 24./25. ožujka započinje ljetno računanje vremena čime za većinu vozila prestaje obveza vožnje s upaljenim svjetlima danju tako da ne moraju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla. Izuzetak su mopedi i motocikli na kojima za vrijeme vožnje cijele godine moraju biti upaljena kratka svjetla.

Dolaskom ljepšeg vremena i povoljnijih vremenskih prilika na prometnicama se očekuje sve više vozača bicikala, mopeda i motocikala radi čega vozačima ostalih vozila iz Policijske uprave primorsko-goranske savjetuju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja i skretanja vozilom, veću pozornost obrate na ove kategorije sudionika u prometu te da im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima.

Uz poštivanje svih prometnih pravila i propisa, vozače mopeda i motocikala podsjećaju na obvezu nošenja propisane, homologirane i uredno pričvršćene kacige.

Bicikliste, koji se kreću kolnikom na javnoj cesti podsjećaju da su noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti dužni nositi reflektirajući prsluk ili reflektirajuću biciklističku odjeću.

Izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom također trebaju biti označeni i pješaci ukoliko se noću ili danju u slučaju smanjene vidljivosti kreću kolnikom na javnoj cesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari