“NEBESKI HEROJI” U AKCIJI: Helikopter HRZ-a i PZO-a spasio dvogodišnjeg dječaka-utopljenika i trudnicu

Piloti Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) iz 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ-a i PZO) iz Zadra u srijedu su prevezli dvogodišnjeg dječaka, utopljenika i trudnicu iz Dubrovnika u Klinički bolnički centar Split, objavilo je u četvrtak Ministarstvo obrane (MORH).

Najprije je posada prevezla dvogodišnjeg dječaka, a pri povratku je dobila novi poziv za hitnim zbrinjavanjem trudnice iz Dubrovnika. Navedene akcije završile su oko 17,00 sati, a zahtjev za angažiranjem vojnog helikoptera upućen je preko Županijskog centra 112 Dubrovnik.

Letačku posadu ETH koja je sudjelovala u obje akcije, činili su kapetan bojnik Krešimir Matan, kopilot poručnik Marko Filipović-Grčić te tehničari letači časnički namjesnik Leonardo Dumanić i stožerni narednik Velimir Bešić.

Od početka godine letačke posade ETH sveukupno su hitnim medicinskom letovima prevezle 394 osobe, 791 pratitelja (medicinski timovi, obitelji stradalih, itd.) ostvarivši oko 344 sati naleta.

Foto: HRZ i PZO /M. Filipović-Grčić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari