Mađarski ministar Szijjarto: Planiramo podići fizičku zapreku na mađarsko-hrvatskoj granici, ali to nema veze s Hrvatima i Mađarima

– Planiramo podići fizičku zapreku na mađarsko-hrvatskoj granici gdje je to potrebno, na mjestu na kojemu val migranata prolazi kroz Mađarsku. No, htio bih nešto razjasniti, ova ograda nema veze s Hrvatskom i Mađarskom, nema veze s Hrvatima i Mađarima, kao što ni ograda između Srbije i Mađarske nema veze s bilateralnim odnosima”, rekao je mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto u intervjuu za Dnevnik HTV-a.

Ipak, istakao je važnost komunikacije između čelnika dviju zemalja jer se problemi razgovora ne mogu riješiti.

-Ako želite poslati vlak u Mađarsku vaš bi ministar unutarnjih poslova trebao kontaktirati našeg ministra unutarnjih poslova, objasniti u čemu je problem, porazgovarati o njemu. Nije bilo u redu da smo iz izjave za javnost vašeg premijera morali doznati da ćete sve pustiti da prođu – kazao je ministar Szijjarto napominjući da se problemi u Europi tako ne rješavaju.

Upozorio je da ova migrantska kriza neće nestati, stoga se moraju poduzeti mjere kako bi se time mogli nositi.

Ono što bismo mi, ali i hrvatski političari trebali učiniti jest da shvatimo ovaj izazov onako kakav doista jest. Ovo nije samo još jedan jednostavan problem vezan za migraciju i izbjeglice. On neće nestati potkraj godine. To je masovna migracija – zaključio je Szijjarto.

Komentirao je i Milanovićevu izjavu da Mađari mogu zadržati vlak kojim je prošloga tjedna iz Hrvatske u Mađarsku prevezeno tisuću izbjeglica i migranta. Nazvao je ove premijerove riječi ciničnima, istakavši ako ovo nije europski način rješavanja problema. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari