Nećete vjerovati koliko zarađuje Željka Markić: govorimo o milijunskim iznosima!

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Njezina tvrtka Sermon, specijalizirana je za prevođenje, na svom vrhuncu imala je više od petnaest milijuna kuna prihoda

Glavno lice udruge U ime obitelji, Željka Markić fino posluje. Njezina tvrtka Sermon, specijalizirana je za prevođenje, na svom vrhuncu imala je više od petnaest milijuna kuna prihoda, piše tportal.

Za tvrtku u vlasništvu Željke Markić radi 13 prevoditelja, a osim usmenog i pisanog prevođenja, u ponudi imaju lekturu, korekturu i najam konferencijske opreme.

Prema informacijama s internetske stranice, Sermon je do sada surađivao s 20 kompanija i državnih institucija poput Hrvatske gospodarske komore (HGK), Državnog zavoda za statistiku (DZS), Zavoda za školstvo i Hrvatskog Caritasa.

Tvrtka je bila na svom vrhuncu 2012. godine kada je zaradila 16,6 milijuna kuna, a otad joj prihod pada. Tako je, primjerice, prošle godine prihod bio upola manji, odnosno osam milijuna kuna, što je čak za 2,8 milijuna kuna manje nego godinu prije.

I dok mu je zaduženost neznatna, ukupni kapital Sermona iznosi osam milijuna kuna. Markić je čak imala više od 17 milijuna kuna čiste zarade, od 2012. do 2017. godine, prenosi tportal.

U vlasništvu Željke Markić nalazi se i tvrtka SermonCRO koja je registriran u Srbiji pa nema podataka o njezinom poslovanju. Poznato je da se bavi farmaceutskim i biološkim istraživanjima.

Prema sudskom registru, njezin suprug liječnik urolog Tihomir Markić vlasnik je Poliklinike Victus. Podaci s Fine pokazuju da je poliklinika prošlu godinu imala zaradu od 306.271 kunu i gubitak od 18.605 kuna, a 2015. i 2016. godine nije imala prihoda, što znači da nije poslovala, javlja tportal.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari