BORBA S KORONAVIRUSOM

Nela Sršen upozorava: ‘Ako mislimo da će nam cjepivo riješiti problem, jako se varamo’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Bez obzira na rekordne brojke, ne smatra da je Hrvatska u kritičnom ili lošem stanju

Doktorica Nela Sršen sa Sveučilišne bolnice u Padovi, komentirala je situaciju s koronavirusom u Italiji, gdje se sada nalazi, ali i u Hrvatskoj.

Bez obzira na rekordne brojke, ne smatra da je Hrvatska u kritičnom ili lošem stanju.

“Ako gledamo globalne brojke i primijenimo te brojke na Italiju, jučer smo imali oko 26.000, 27.000 novih slučajeva. Ne vjerujem da je Hrvatska u toliko kritičnom ili lošem stanju. Da, postoji nezadovoljstvo, očaj, strah građana, ali mislim da to postoji u svakoj državi ili republici”, kazala je Sršen za N1.

”Kolektivna svijest i odgovornost su u ovom trenu najvažniji. Ne možemo se ljutiti na druge, a što smo mi napravili da se krivulja smanji? Rijetko polazimo od sebe. Ja još uvijek vidim ljude koji se ne pridržavaju mjera. Ako nastavimo s kolektivnom neosjetljivošću, mislim da nećemo napraviti veliki posao. Stožer zatvori restorane, rade se fešte. O čemu govorimo? Ponavljam, najveća odgovornost je na nama i posebno ako imamo ove brojke – to trebamo isključivo zahvaliti našem ponašanju. Ako mislimo da će nam cjepivo riješiti problem, gadno se varamo”, zaključila je.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari