NE MOŽE IM SE ODOLJETI

Video | Nema osvježenja do hladne, sočne lubenice. Provjerili smo gdje su najveće i najukusnije: ‘Sva preporuka!’

Na polju, glavna je gospođa Vesna koja nam objašnjava kako bez navodnjavanja i pesticida dobiva lubenice kojima se svi čude i u čemu drugi griješe

Svi su čuli za lubenice iz doline Neretve, no ovih dana među najtraženijima su one iz Podravine – koje znaju biti teške i do 20 kilograma! Takve su svake godine, pa čak i ove ekstremno sušne.

Ljeti nema osvježenja do sočne lubenice, a oni koji su u blizini Novigrada Podravskog znaju gdje mogu dobiti najveće i najukusnije lubenice. “Jovine lubenice su najbolje! Zrele, slatke i sočne. Sva preporuka!”

Kod ovog prodavača, osim lubenica ne nedostaje ni zabave, osobito ako kupci podlegnu tremi zbog iznenadnog susreta s televizijskom ekipom.

Neki, koji ne mogu odoljeti najvećim i najpoznatijim lubenicama u Podravini, postali su stalne mušterije.

“Imam ljude iz Koprivnice koji dolaze po dve tri lubenice, isto kao ovaj gospodin, svaki drugi dan. Iz Koprivnice tjeraju auto 15 kilometara ovdje, 15 nazad – za lubenicu. Kažu, mi hoćemo to. Sad mi iz Đakova dolazi čovjek, išao je na more jučer. Kaže – u 8 budite ovdje, ja nosim lubenicu dolje na more”, kazuje Jovan Obranović, vlasnik OPG-a.

Lubenice se, nekad i svakih par sati, ovisno o prodaji, dovoze svježe s ovog polja gdje se nalazi hrpetina kapitalaca. Znate u čemu je tajna? U stajskom gnojivu.

Na polju, glavna je gospođa Vesna koja nam objašnjava kako bez navodnjavanja i pesticida dobiva lubenice kojima se svi čude i u čemu drugi griješe.

“Đubri se stajskim đubrom, ne. Na jesen se ore, pa onda u proljeće opet, kad đubra opet navozimo i poorjemo i tak. Ljudi većinom stavljaju ureu, umjetnjak ovaj, al nije ni to dobro jer neće dozrijevat jer ona onda drži vlagu znate. Najbolji je stajski gnoj”, objašnjava vlasnica OPG-a Vesna Obranović.

Nekad se najprirodnija rješenja pokažu kao najbolja, a uz malo truda, dođe se i do najslađih rezultata, piše RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari