POSTALO JE JAKO OZBILJNO

NERVOZNI SU, ŽESTOKO SE NAPADAJU, ALI TKO JE U PRAVU? Pravnici secirali svađu oko afere koja je otvorila Pandorinu kutiju

Foto: Pixsell

Prof.dr. Mate Palić s katedre ustavnih i političkih znanosti osječkog pravnog fakulteta kaže kako je Zakon o kaznenom postupku je jasan

Napetost na relaciji Milanović-Plenković se ne smiruje, a sve zahvaljujući aferi Janaf. Dok premijer Andrej Plenković tvrdi kako ga ne zanima što, kada je riječ o istragama, rade USKOK i policija, Zoran Milanović ima sasvim drugačije mišljenje.

Što kaže DORH?

Vezano uz slučaj na kraju se oglasio i DORH.

Kazali su kako u svakom demokratskom društvu postoji i mora postojati pravo na kritiku ali da neke kritike pa čak i omalovažavanje i optužbe na račun DORH-a i USKOK-a kojima svjedočimo zadnjih dana prelaze razinu prihvatljivu za jedno demokratsko društvo koje poštuje vladavinu prava i trodiobu vlasti. Dinamika i način postupanja u provođenju izvida u svakom konkretnom slučaju ovisi o do tada prikupljenim dokazima, postupovnim odredbama zakona, o postojanju svih obilježja pojedinih kaznenih djela koja se okrivljenicima stavljaju na teret, a koja su propisana Kaznenim zakonom. Do pravomoćne osuđujuće presude kojom se nikome ne povrjeđuje ni jedno pravo ne dolazi se spekulacijama i kalkulacijama kakvima svjedočimo u posljednjih par dana, poručili su iz DORH-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari