GORDAN GRLIĆ RADMAN

Neslužbeno: Hrvatska će primiti izbjeglice iz Afganistana

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Iz ministarstva vanjskih poslova neslužbeno je potvrđeno da će Hrvatska primiti izbjeglice iz Afganistana. Čekamo službenu potvrdu te informacije

Prije dva dana, Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske poslala je pismo vladi u kojem traži da Hrvatska primi izbjeglice iz Afganistana.

Grlić Radman je kazao da je po pitanju novog migrantskog vala Hrvatska jednako zabrinuta kao i Grčka

Prije sastanka užeg kabineta Vlade ministri su dali izjavu za medije. Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman kazao je da će Hrvatska primiti i dati vize za 20 Afganistanaca i njihovih obitelji koji su bili potpora hrvatskim trupama u Afganistanu.

Kazao je i da na nivou Europske unije Hrvatska ima jedan glas oko međunarodnog priznanja Afganistana, pišu Vijesti.hr. 

“Treba vidjeti hoće li se poštivati ljudska prava”, kazao je. Kazao je i da je po pitanju novog migrantskog vala Hrvatska jednako zabrinuta kao i Grčka.

VIDEO DANA:

“Ne želimo da nam se ponovi 2015. Ulazimo u Schengen i moramo čuvati granice EU od bilo kakvih nezakonitih migracija”, kazao je Grlić Radman.

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat komentirao je situacijom s požeškom tekstilnom tvrtkom Orljava te kazao da je njegovo obećanje radnicama da će podmiriti tri zaostale plaće, ali i da će pronaći strateškog partnera.

“S dva partnera se već intenzivno odgovara”, kazao je Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari