DELTA SOJ

A što kada odu turisti? Riječki imunolog: ”Mislim da ćemo definitivno imati četvrti val zaraze”

Foto: Pixsell

Kaže kako je s obzirom na veliki broj stranih turista koji su posjetili Hrvatsku, očekivao i puno prije veći rast oboljelih

“Očekujem porast broja inficiranih u Hrvatskoj i mislim da ćemo imati četvrti val zaraze koronavirusom, odnosno delta sojem, koji se jako brzo širi, prenose Vijesti.hr.

S obzirom na odličnu turističku sezonu i s obzirom na veliki broj stranih turista koji su posjetili Hrvatsku, očekivao sam i puno prije veći rast oboljelih. Ako uz to još znamo da u Hrvatskoj nemamo dovoljnu imunost među populacijom, jer dosta ljudi nije procijepljeno, onda je jasno što nas očekuje na jesen i zimu”, kaže imunolog prof. dr. sc. Zlatko Trobonjača sa Sveučilišta u Rijeci.

VIDEO DANA:

Broj inficiranih u Hrvatskoj se povećava, ali relativno sporo.

“To je dobro za zdravstveni sustav koji nije isuviše opterećen COVID bolesnicima. No, protok vremena, odnosno sporo širenje delta virusa donosi i jednu lošu stranu, a to je, da će oni koji su preboljeli Covid-19 u drugom ili trećem valu, odnosno oni koji su se cijepili, izgubiti, odnosno smanjiti svoju imunost i da će ponovno biti izloženi mogućoj zarazi”, govori dr. Trobonjača za Slobodnu Dalmaciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari