JEDINE FOTOGRAFIJE IKAD SNIMLJENE

Nevjerojatan susret! Pogledajte najstrože zaštićenu vrstu morskog psa snimljenog u Jadranu

Foto: Facebook

Društvo za podvodne sportove Zagreb na svom Facebook profilu pohvalilo se kako je jedan njihov član u Rivanjskom kanalu kod otoka Ugljana imao susret sa sklatom, rijetkim primjerkom morskog psa.

“Donosimo do sada jedine ikad snimljene podvodne fotografije najstrože zaštićene vrste morskog psa Sklata squatina u Jadranu!!!

Do sada su jedini dokazi postojanja ove veze bili ulovi u mrežama, a naš član ( koji želi ostati anoniman) fotografirao je Sklata na zaronu u Rivanjskom kanalu. Vrsta je na rubu opstanka i nestao je gotovo svugdje na Sredozemlju pa čak i Atlantiku osim na Kanarima i to na određenom mjestu koje je pod najstrožom zaštitom te gdje 3 milijuna ronilaca godišnje dolazi samo da bi vidjeli njega, prenose Vijesti.hr

VIDEO DANA:

Fotografije nisu nešto ali kad ugledate takvu životinju kvaliteta fotke za zadnje na šta mislite!”, napisali su iz Društva za podvodne sportove Zagreb.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari