RODILA DESETORKE

NEVJEROJATNO: Na svijet odjednom donijela desetero djece!

“Sedam dječaka i tri curice. Sedam mjeseci i sedam dana je bila trudna, sretan sam, emotivan sam.”, rekao je njen suprug Tebeho Tsotets

Samo mjesec dana nakon prijašnjeg svjetskog rekorda, ova je Južnoafrikanka rodila desetero djece te je tako postala, zasad nepotvrđena, svjetska rekorderka.

Očekivala samo osmero

Goisame Thamara Sithole, tridesetsedmogodišnja Južnoafrikanka, rekla je kako je već bila dovoljno šokirana kada su joj na ultrazvuku priopćili da će roditi osmorke.

Stanovnici afričke pokrajine Gauteng bili su u još većem šoku kada je Goisame rodila desetorke. Liječnicima je naime dvoje djece promaklo na ultrazvuku, objavio je Independent.

https://www.youtube.com/watch?v=5yVn-QHLR8k&t=3s

Porod se desio otprilike mjesec dana nakon što je prijašnja svjetska rekorderka u ovom nesvakidašnjem takmičenju – stanovnica Malija, Halima Cisse rodila devetorke u bolnici u Maroku.

Gospođa Halima također je bila više nego iznenađena, pogotovo jer su joj također na ultrazvuku promašili dvoje djece, te je pri porodu očekivala “samo” njih sedam, prenose RTL Vijesti

Guinnessova organizacija svjetskih rekorda upoznata je s ovim južnoafričkim porodom te istražuje slučaj ne bi li potvrdila da je oboren svjetski rekord.

Gospođa Sithole, majka već šestogodišnjih blizanaca, rekla je u intevjuu za Pretoria News kako traži pomoć u odgoju njenih dvanaest djece, jer neće se moći vratiti na posao voditeljice dućana zbog novo stečenih odgovornosti.

“Sedam dječaka i tri curice. Sedam mjeseci i sedam dana je bila trudna, sretan sam, emotivan sam.”, rekao je njen suprug Tebeho Tsotets.

Sve skupa – dvanaest

Gospođa Sithole tvrdi da su bebe prirodno začete i da nije išla na umjetnu opodnju.

Rekla je da su prve pretrage ultrazvukom pokazivale šestero djece dok kasnije brojka nije (i dalje pogrešno) porasla na osam.

“Nisam vjerovala, sumnjala sam” rekla je, “Bila sam uvjerena da i ako stvarno je više od jednog, biti će blizanci ili najviše trojke – ne više od toga.

Kada mi je doktor rekao koliko ih je, trebalo mi je vremena da povjerujem”.

Gospođa Sithole rekla je da je brinula o zdravlju svoje djece tijekom trudnoće, kako je osjetila jako izraženu bol u nogama i pritisak u prsištu, te da je imala problema sa spavanjem.

“Molim javnost za bilo kakvu pomoć. Ako itko može ponuditi bilo što, biti ću zahvalna, zamolila bi i voljne ljude, ako takvi postoje, da mi pomognu djecu i odgajati.”

Novčana pomoć od velike je koristi, ali za odgoj dvanaestero djece potrebno je vrijeme i strpljenje.

Njen suprug i otac djece, koji je trenutno nezaposlen, rekao je kako presretan s ovom situacijom. Rekao je “mislim da su oni Božja odabrana djeca”, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari