NEZADOVOLJNI PROSVJETARI: U PGŽ 14 škola u potpunosti je u štrajku, u 23 održava se djelomična nastava

Idi na originalni članak

– Molio sam da se to ne radi, jer je to besmisleno. Neki su navikli tako funkcionirati s Sanaderom i Jadrankom Kosor, sa mnom ne ide. Ja prihvaćam da treba razgovarati nakon izbora, drago mi je da me vide kao budućeg premijera. Nakon izbora sjedamo za stol i razgovaramo što je moguće, kojom dinamikom, pod uvjetom da Hrvatska nastavi rast kao što raste i naravno da će za učitelje i prosvjetare, prije svega za njih, biti razumijevanja i vremena, ali ova vrsta pokušaja ucjene je komična. Stradaju roditelji, mislim da će ovo revoltirati građane, ovo je potpuno promašeno – komentirao je danas na Krku premijer Zoran Milanović štrajk prosvjetara. Ondje je obišao novi dječji vrtić Katarina Frankopan u Omišlju.

Oglas

Od 42 škole u Primorsko-goranskoj županiji 14 je u potpunosti u štrajku, dok se u 23 održava djelomična nastava.

U pet osnovnih škola,Turnić, Podmurvice, Dolac, Ivana Gorana Kovačića u Vrbovskom, Rudolfa Strohala u Lokvama i creskoj školi Frane Petrića nastava se održava u cjelosti. Slično je i u srednjim školama, glavnina je orgainizirala djelomičnu nastavu.

U potpunosti su u štrajku Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir Krk i Srednja talijanska škola, dok Srednja škola Delnice i Prva sušačka hrvatska gimnazija u potpunosti organiziraju nastavu.

Čelnici Vertikale sindikata obrazovanja najavljaju nastavak štrajka do ispunjenja zahtjeva.

Exit mobile version