NEZADOVOLJNI PROSVJETARI: U PGŽ 14 škola u potpunosti je u štrajku, u 23 održava se djelomična nastava

– Molio sam da se to ne radi, jer je to besmisleno. Neki su navikli tako funkcionirati s Sanaderom i Jadrankom Kosor, sa mnom ne ide. Ja prihvaćam da treba razgovarati nakon izbora, drago mi je da me vide kao budućeg premijera. Nakon izbora sjedamo za stol i razgovaramo što je moguće, kojom dinamikom, pod uvjetom da Hrvatska nastavi rast kao što raste i naravno da će za učitelje i prosvjetare, prije svega za njih, biti razumijevanja i vremena, ali ova vrsta pokušaja ucjene je komična. Stradaju roditelji, mislim da će ovo revoltirati građane, ovo je potpuno promašeno – komentirao je danas na Krku premijer Zoran Milanović štrajk prosvjetara. Ondje je obišao novi dječji vrtić Katarina Frankopan u Omišlju.

Od 42 škole u Primorsko-goranskoj županiji 14 je u potpunosti u štrajku, dok se u 23 održava djelomična nastava.

U pet osnovnih škola,Turnić, Podmurvice, Dolac, Ivana Gorana Kovačića u Vrbovskom, Rudolfa Strohala u Lokvama i creskoj školi Frane Petrića nastava se održava u cjelosti. Slično je i u srednjim školama, glavnina je orgainizirala djelomičnu nastavu.

U potpunosti su u štrajku Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir Krk i Srednja talijanska škola, dok Srednja škola Delnice i Prva sušačka hrvatska gimnazija u potpunosti organiziraju nastavu.

Čelnici Vertikale sindikata obrazovanja najavljaju nastavak štrajka do ispunjenja zahtjeva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari