HAC NA TERENU

NIJE IM TO TREBALO Masu vozača ušlo vozilima na zatvorene dionice: ‘Sad ih treba spašavati…’

Izvor HAC

Vozači su ušli na zatvorene dionice i zaglavili u snijegu. Spašavaju ih pripadnici Hrvatskih autocesta

Iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto zatvorene su autoceste zbog vremenskih neprilika koje su pogodile dijelove Hrvatske.

Iz Hrvatskog autokluba (HAK) izvjestili su da su vozila isključena iz prometa te se nalaze na odmorištima i parking mjestima.

Unatoč zabranama za prometovanjem nekim dionicama, najmanje je 25 vozila ušlo na zatvorenu dionicu autoceste A1 kod tunela Sveti Rok i zapelo u snijegu.

Ekipe HAC-a trenutno su na terenu i pokušavaju doći do putnika koji su ostali zaglavljeni u snijegu, rekla je za Index Andrea Vrsaljko, voditeljica HAC-ove (Hrvatske autoceste) službe za odnose s javnošću.

“Nažalost, imamo ljude koji su probili zabranu i, bez obzira na sve, prošli. Sa sjevera ih je prošlo najmanje 15, a s juga deset. Trenutno se čisti i probija do ovih na sjeveru. Pokušat će ih vratiti do Svetog Roka, ali proći do juga se ne može. Ta dionica je od 7:30 zatvorena zbog bure, ne zbog snijega. S obzirom na to da je dionica zatvorena, snijeg koji pada se ne čisti. Zatvorena je i D1”, rekla je i dodala da su automobili zapeli u snijegu.

Ekipe HAC-a koje su na terenu očistit će sjeverni dio zatvorene dionice autoceste i pokušati vratiti automobile koji su zapeli u snijegu, potom će se prebaciti na putnike koji su zapeli na jugu. Iz HAC-a su poručili da ne znaju koliko će akcija spašavanja trajati.

“Apsolutno su vanredni uvjeti. Naši ljudi su sada na cesti, u vrlo rizičnim okolnostima, pomažu ljudima koji su se svjesno upustili u ovo”, kaže Andrea Vrsaljko.

Iz HAK-a su upozorili da je zbog zatvorenih cesta prema Dalmaciji veći broj vozila isključen iz prometa na odmorištima i parkiralištima te savjetuju da se ne kreće na put. Na cestama je mnogo vozila zimske službe, što usporava promet, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari