STRAŠNA SCENA

Prevrnuo se još jedan autobus, pojavila se fotografija: Na cesti kod Korenice prekinut promet zbog nesreće

Foto: Gs Press

Strašna prometna nesreća dogodila se na području Ličko-senjske županije

Promet na državnoj cesti D1 kod Korenice je prekinut zbog prometne nesreće koja se dogodila oko 13:00 sati, zbog prevrtanja autobusa gospićkih registracijskih oznaka, piše GS Press, a HRT je dodao da nema ozlijeđenih.

Trenutačni jedini obilazni pravac iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto je državnom cestom DC1 preko Knina i Gračaca, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) koji vozače poziva da na put ne kreću bez zimske opreme.

HAK: Zimski uvjeti i bura zatvaraju promet

Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji promet ide autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje DC1 prema Gračacu i Kninu, Splitu; a iz Dalmacije prema unutrašnjosti od Splita državnom cestom DC1 prema Kninu i Gračacu ili autocestom A1 do čvora Pirovac i dalje preko mjesta Đevrske i Kistanje prema Kninu i Gračacu (DC1), objavljeno je u 12 sati.

Prekinut je promet na državnoj cesti Obrovac-Gračac (DC27), zbog prometne nesreće (prepriječeno teretno vozilo).

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije te se vozače poziva na strpljenje.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, uključujući autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Maslenica (Rovanjska), A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II te državne ceste DC1 Karlovac-Udbina-Knin i DC3 Karlovac-Vrbovsko-Delnice-Kikovica (stara cesta kroz Gorski kotar).

U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama: trenutačno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto te iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto.

Za sav promet zatvorene su (zbog vjetra i snijega): dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sve skupine vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je državnom cestom DC1 preko Gračaca i Knina uz zimsku opremu); dionica Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene (zbog vjetra); državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; državna cesta DC25 Gospić-Karlobag; županijska cesta ŽC5217 Dobroselo-Mazin; županijska cesta ŽC4030 u mjestu Petrov Vrh (Kutjevo).

Samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; dionica riječke obilaznice (A7) između čvorova Škurinje i Orehovica (obilazak je kroz grad Rijeku); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja; Paški most; Krčki most.

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski, dionici autoceste A7 Draga (Rijeka Istok)-Šmrika, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće, lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).
Sljemenska cesta zatvorena je sa zagrebačke strane od Blizneca prema vrhu.

Na širem području Pule i Labina poziva se vozače na pojačan oprez, zbog stabala na kolniku i granja koji su srušeni jakim vjetrom.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na cestama na više cesta u Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj.

Zbog radova na autocesti A7 Rupa-Rijeka na čvoru Matulji (čvor Učka) zatvoreni su izlazni kraci iz smjera GP Rupa i Križišća u smjeru Opatije i Pule i ulazni krak iz smjera Opatije i Pule u smjeru GP Rupa. Promet se preusmjerava na čvorove Jurdani i Rijeka zapad.

Zbog vjetra, u prekidu su: trajektne linije: Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Lopar-Valbiska, Prapratno-Sobra, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ; katamaranske linije: Pula-Zadar, Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Sobra-Šipanska Luka-Dubrovnik, Ubli-Korčula-Dubrovnik i Split-Hvar-Vela Luka-Ubli; brodske linije: Vrgada-Pakoštane-Biograd, Zadar-Preko i Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice.

Katamaranska linija 9403 Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist plovi bez pristajanja u luku Zapuntel.

Trajektna linija Šibenik-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luku Žirje.

Danas će trajekt na liniji Split-Vis isploviti iz Splita u 19,30 sati, umjesto u 19 sati.

Na više graničnih prijelaza, na ulazu u zemlju zabilježena su čekanja, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari