DRUGI NAJGORI TUNEL

Nijemci testirali tunele u Europi, Učki dali neprolaznu ocjenu!

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Jedan od najuglednijih autoklubova u svijetu, njemački ADAC, proveo je istraživanje o sigurnosti tunela u Europi

Tunel Učka je u tom istraživanju dobio crveno svjetlo, odnosno ocjenu prema kojoj ne ispunjava sigurnosne standarde, piše Index.hr.

ADAC je u istraživanju, koje se provodi već 20 godina, istražio sigurnost 16 austrijskih, talijanskih i hrvatskih tunela, dakle tunela u zemljama kroz koje većina njemačkih turista automobilima putuje na godišnji odmor.

Navodi se da je Učka drugi najgori tunel u istraživanju.

Tunelu Učka, koji je dugačak više od 5 kilometara i ima samo jednu cijev, što bi se trebalo promijeniti tek 2024. kada bi trebala biti izgrađena i druga, ADAC najviše zamjera to što u tunelu nema ni jednog hitnog izlaza.

Također nema zvučnika ni vanjskih ulaza za spasioce. Zbunjujuće je za vozače da broj traka ispred tunela i u njemu nije isti. Sve to smanjuje sigurnost tijekom vožnje kroz tunel, navodi se.

Neprolazne ocjene dobili su i svi ispitani talijanski tuneli.

Od hrvatskih su tunela istraženi još i Konjsko, koji se nalazi na A1, kao i Sveta Tri kralja na dionici A2, i oni su dobili zelenu oznaku, što znači da ispunjavaju sigurnosne zahtjeve, prenosi Index.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari