NIKOME NE VJERUJU: Slovenci počeli skidati žicu s granice, ali samo kako bi postavili novu ogradu

Slovenski vojnici počeli su skidati žicu na dijelu granice s Hrvatskom uz rijeku Dragonju u Istri, te kraj graničnih prijelaza Rupa i Pasjak. Na tim dijelovima sada postavljaju novu zelenu panel ogradu, koja izgleda prihvatljivije od žilet žice. No, mještanima se ni ona ne sviđa – jer kažu ne treba nam nova ograda

Kako se preko noći masovnim akcijama slovenske vojske postavljala, tako se sad i skida žilet žica i paralelno se buše rupe za novu zelenu panel, vrtnu ogradu.

Zamjena žice za ogradu trenutačno se provodi na tri lokacije, kraj slovenskih mjesta Brezovica pri Gradini, Starod i Novokrečina. Dosad je uklonjeno 11 kilometara.

žica ograda

Čak 160 kilometara ove žilet žice postavljeno je između Hrvatske i Slovenije, cijena tog postavljanja bila je 3 milijuna eura, a sada će je slovenska vojska smotati u kolut i staviti sa strane.

Državni vrh Dežele i dalje ne vjeruje nikome.

“Situacija je nepredvidljiva i moramo ostati spremni, ali da istina je da ćemo na što više lokacija umjesto žilet žice postaviti zelenu panel ogradu. Posebice pored škola i takvih objekata jer to je primjerenije”, kaže državni tajnik u slovenskom Ministarstvu unutarnjih poslova Boštjan Šefic.

Ivan Skorin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari