SPLITSKI PRIMJER

Ništa se ne prepušta slučaju: Zbog jedne učenice, cijeli razred u samoizolaciji!

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell/ Ilustracija

Kompletan razred splitske 2. gimnazije nalazi se u samoizolaciji jer je jedna učenica dobila simptome koronavirusa te je testirana i čekaju se rezultati.

Tomislav Đonlić, pročelnik za obrazovanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji, za N1 je komentirao situaciju s epidemijom koronavirusa u toj županiji i činjenici da je zbog jedne učenice cijeli razred jedne splitske gimnazije završio u samoizolaciji.

“Zasad se nastava odvija normalno, po modelima kako su škole izabrale, imamo situaciju u kojoj je cijeli razred u samoizolaciji”, rekao je Đonlić pa nastavio:

“Radi se o učenici četvrtog razreda gimnazije. Ako nalaz učenice bude pozitivan, razred ide u izolaciju 14 dana, a ako bude negativan, učenici će ići nazad u školu.”

Upitan što ako se simptomi bolesti razviju nekoliko dana nakon što mogući prvi nalaz testa bude negativan, Đonlić je rekao da će se postupiti po preporukama epidemiologa.

“Epidemiolozi će odrediti daljnje mjere i postupke, u tom smislu postupat ćemo kako struka kaže, ali ono što očekujemo da danas budu poznati ti rezultati, ako bude pozitivan test, onda će gotovo sigurno svi učenici ići u samoizolaciju, ukoliko ne, postupat će se po preporukama epidemiologa”, naglasio je Đonlić.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari