OBAVIJEST ZA RODITELJE

Niste podnijeli prijavu za dječji doplatak do kraja veljače? Niste zakasnili, evo detalja!

Foto: Unsplash

Od 1. ožujka povećava se dječji doplatak, ali i broj obitelji koje će na njega imaju pravo. Naime, dohodovni cenzus s 309 povećava se na 618 eura

Rok za prijavu za ostvarivanje prava na dječji doplatak istekao je krajem veljače. Oni koji nisu poslali prijavu, zabrinuli su se da će zbog toga izgubiti to pravo, ali to nije slučaj.

Naime, prema Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o doplatku za djecu koji je stupio na snagu 1. ožujka 2024., na temelju zahtjeva podnesenih u razdoblju od 1. siječnja do 29. veljače, te onih koji budu podneseni u roku od 120 dana počevši od 1. ožujka, pravo na doplatak za djecu, uz uvjet da su ispunjeni svi zakonom propisani uvjeti, priznat će se počevši od 1. ožujka. Ako se zahtjev za nastavno ostvarivanje prava podnese nakon isteka navedenog roka od 120 dana počevši od 1. ožujka pravo se može ostvariti, ali ne nastavno od 1. ožujka, već od datuma kada je zahtjev podnesen.

Ove godine je znatno proširen krug onih koji imaju pravo na dječji doplatak, piše DuList, pa oni koji spadaju u jednu od skupina – još uvijek imaju vremena za ostvariti pravo na dječji doplatak, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari