TKO BI REKAO...

Niste zatvorili prozor na autu? Policajci vam mogu opaliti i 30 eura kazne! Ima toga još…

Ilustracija: Riportal

Čak i ako vam nešto viri iz gepeka pa se ne vide dobro tablice, mogli biste dobiti kaznu od 260 eura, ali isto toliko biste mogli platiti ako primijete da vam se spava, a svejedno ste za volanom. Puno toga propisano je našim zakonima i kažnjivo, iznenadit će vas lista

Neprilagođena brzina, neiskustvo za volanom, nekorištenje pojasa te vožnja pod utjecajem alkohola i droga neki su od najčešćih uzroka tragedija na prometnicama na koje često apelira i policija.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama poprilično je sadržajan sa svojih 310 zakona, a ima i onih manje poznatih odredbi prema kojima vas policija može kazniti i dobro lupiti po džepu, piše 24 sata.

Tako primjerice ako natrpate gepek, a neke od stvari vise i zaklanjaju vašu registraciju možete dobiti kaznu od 130 do 260 eura. Ako krećete na duži put, obavezno radite potrebne pauze za odmor i nikako ne sjedajte za volan ako ste previše umorni.

Jer ako vas policija uhvati pospane za volanom platit ćete kaznu između 130 i 260 eura. Osim poprilično skupog razbuđivanja, umor za volanom može imati tragične posljedice. Ista vas kazna čeka i ako ste sjeli za volan bolesni.

Slalom vožnju izvan autoceste platit ćete 130 eura, a na autocesti čak duplo. Za vožnju u suprotnom smjeru na autocesti koju nažalost često viđamo češće nego što bi trebalo, predviđena je kazna od 1320 do čak 2650 eura ili 60 dana zatvora.

Policija vas može kazniti čak i ako ne zatvorite prozore na autu. Naime, vozač je dužan poduzeti sve mjere da spriječi da auto sam krene s mjesta ili da ga druge osobe pokrenu što uključuje gašenje motora, zaključavanje vozila, uzimanje ključa, ali i zatvaranje prozora. Ako to zaboravite, pripremite se na kaznu od 30 eura. Za bacanje sitnog otpada iz auta proći ćete još gore jer je predviđena kazna 130 eura.

I zato ako odbrojavate dane do odmora i spremate se na put, dodatno pripazite i dvaput promislite prije nego što ostavite svog limenog ljubimca da se “samo malo prozrači” kako vam nakon godišnjeg ne bi ostao gorak okus u ustima. I to ne samo zbog paprenih cijena na Jadranu, prenosi RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari