NITKO NIJE ODGOVORAN?! Na plaćenom parkingu na Cresu palo drvo mu uništilo auto

Zagrepčanin kojem je stablo potpuno uništilo automobil ima velike probleme s traženjem odštete za neseću koju nije skrivio

Zagrepčanin Jan Jilek bio je s obitelji na godišnjem odmoru na Cresu, no odmor i uživanje prekinuo je događaj iz kojeg sad ne može naći izlaz.

“Bio sam na izletu na Cresu sa suprugom i dvoje djece (dvije i pet godina) u mjestu Valun. Parkirao sam auto na parking koji je pod koncesijom Autotransa, otišao na kupanje i na povratku me dočekao prizor mog auta pod drvom koje je puklo i palo na njega”, ispričao nam je Jilek.

Stablo mu je totalno uništilo automobil, toliko da više nije u voznom stanju.

“Sve se to dogodilo u srijedu u 12:30 sati. Kontaktirao sam Autotrans vezano uz pokrivanje štete, a nakon toga me dočekalo prebacivanje odgovornosti”, rekao nam je dalje Jilek.

Parkirnu kartu uredno je platio 15 kuna, no kaže kako mu se, unatoč tome što je parkiralište u zakupu Autotransa koji mjesta uredno naplaćuje, puna dva dana nitko nije javljao.

Otišao je i do gradskih vlasti – bezuspješno. Kaže, jedino su mu iz Turističke zajednice Cresa izašli u susret i pokušali mu pomoći tako što su se čuli s odgovornima iz Autotransa.

A onda je nakon dva dana čekanja dobio odgovor od Autotransa koji tvrdi da oni nisu odgovorni za nastalu štetu jer stablo nije raslo na parceli koju su oni zakupili, već na zemljištu kraj njega! Time je odgovornost prebačena na nepoznatog vlasnika parcele na kojoj je stablo izraslo.

Jilekov automobil i dalje razbijen stoji na parkiralištu Autotransa.

Vijesti.hr
Foto: Jan Jilek

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari