NIZ DETALJA Blaženka Divjak objasnila kako će funkcionirati online nastava: ‘Može se dobiti ukor, kao i u školi’

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Škola na 3. programu počinje u ponedjeljak u osam ujutro, a na Sportskoj TV imaju digitalne materijale

Ministrica Blaženka Divjak održala je virtualni sastanak s više od 1200 ravnatelja hrvatskih škola. Obratila se javnosti oko detalja vezanih uz online nastavu koja počinje od ponedjeljka, 16. ožujka.

“U dva tjedna smo u pogon stavili sustav koji danas pokriva oko pola milijuna ljudi, što je zaista pionirski poduhvat. Očekujem da pored inovativnosti i brzine I nužnu disciplinu i suradnju, strpljenje kada naiđemo na probleme, očekujem i solidarnost. Neće biti lako”, rekla je Divjak.

Škola na 3. programu počinje u ponedjeljak u osam ujutro, a na Sportskoj TV imaju digitalne materijale za predmetnu nastavu i za srednje škole.

U Istarskoj županiji kreću virtualne učionice, a u ostalim županijama od srijede, 18. ožujka. Pravila ponašanja vrijedit će kao i u školi.

“Ako netko od učenika objavi neprimjereni sadržaj, može dobiti ukor kao da je u razredu”, istaknula je Divjak i apelirala na roditelje da ih na to upozore:

“Bit će teškoća po putu, servisi padaju, veze će pucati, mi ćemo se snaći u tim situacijama i pripremamo rezervne opcije za sve. Ovo je izvanredna situacija, nitko ne očekuje da stvari funkcioniraju savršeno, ali će funkcionirati.”

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari