ZABRINULE IH BROJKE

NIZOZEMSKA VLADA POZIVA SVOJE DRŽAVLJANE: ‘Odmah napustite Hrvatsku, zaista nije preporučljivo da ostanete’

Foto: Malinska (ilustracija/Mateo Levak/Riportal)

Ove je savjete odredio nizozemski Nacionalni institut za zdravstvo koji je naveo kako je Hrvatska među prvih šest zemalja u Europi po broju zaraženih na 100 tisuća stanovnika

Ministarstvo vanjskih poslova Nizozemske savjetovalo je svojim državljanima da se što prije vrate u svoju zemlju ako su na odmoru u Hrvatskoj, piše nizozemski portal NL Times.

Nizozemci su zbog brzog rasta broja zaraženih koronavirusom izdali takozvano “narančasto upozorenje”. Svojim državljanima savjetuju da se vrate svojim vozilima, a po povratu iz Hrvatske savjetuje im se 14-dnevna izolacija.

“Provjerite je li vaš boravak zaista neophodan. Ako nije, zaista nije preporučljivo da ostanete”, kazao je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova.

Među šest najgorih

Ove je savjete odredio nizozemski Nacionalni institut za zdravstvo koji je naveo kako je Hrvatska među prvih šest zemalja u Europi po broju zaraženih na 100 tisuća stanovnika.

Kao i svaka odluka, naišla je i ova na kritike nizozemskih državljana, a najviše zamjeraju Nacionalnom institutu što Hrvatsku nije podijelio na regije u kojima je broj zaraženih veći, kao što su to napravili kod, primjerice, Portugala i Španjolske.

Ne znači ovaj apel ministarstva da će se svi iz ovih stopa vratiti u svoju zemlju jer bi priličan broj turista izgubio svoj novac, ovisno o aranžmanu koji su uplatili. Ipak, Agencija TUI prevest će svoje putnike natrag u domovinu već danas ili sutra.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari