STRAH OD NOVOG SOJA

NJEMAČKA ODLUČILA?! Produžuju lockdown, a uvode i nove, još strože mjere!

Foto: Twitter/G.F.

Njemačka kancelarka Angela Merkel želi produljiti epidemiološke mjere koje su na snazi u Njemačkoj do 15. veljače, ali i uvesti još neke, poput obaveznog nošenja medicinskih maski u javnom prijevozu i u trgovinama.

Stoji to u nacrtu rezolucije federalne vlade čiji su sadržaj na uvid dobili Reuters i još neki mediji. Kako piše Der Spiegel, riječ bi bila o kirruškim maskama ili čak FFP2 maskama, prenose Vijesti.hr

Prema tom nacrtu, škole u Njemačkoj će ostati zatvorene, a država će pojačati pomoć tvrtkama koje trpe štetu zbog restrikcija. govori se o oko 20 milijardi eura pomoći. Prema pisanju AFP-a, ministarstvo rada će uz to narediti tvrtkama da omoguće zaspolenicima rad od kuće gdje god je to moguće.

Merkel se danas sastaje s premijerima njemačkih saveznih država kako bi raspravila mjere koje bi mogle zaustaviti pandemiju. Dio njemačkih znanstvenika, kao što smo već pisali, zalaže se za potpuni lockdown, obustavu svih aktivnosti na najmanje dva tjedna, kako bi se potpuno zaustavilo širenje virusa, no mnogi znanstvenici takvu ideju smatraju nerealističnom.

Ipak, u javnosti, a osobito među političarima vlada strah od širenja novog soja virusa iz Engleske, koji se širi nekoliko puta brže od “standardnog” soja SARS-CoV-2 virusa. Dobar dio javnosti, prema nekim istraživanjima, podržava postrožavanje mjera ili zadržavanje postojećih. Svega 13 posto Nijemaca zalaže se za ukidanje mjera, a 17 posto za njihovo ublažavanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari