AKTUALNO PRIJEPODNE

Selak Raspudić prigovorila Plenkoviću zbog masovnog cijepljena političara preko reda: ”A što je s najugroženijim skupinama!?”

Foto: Pixell

Marija Selak Raspudić (NZ) na današnjoj raspravi upitala je Plenkovića po kojem kriteriju se provodi masovno cijepljenje političara preko reda.

“Prvo zastupnici, sad županijski vijećnici? Hoće li se ta akcija nastaviti na članovima mjesnih odbora? Na temelju čijih procjena se nabavilo cijepljenje? Tko je ugovarao ovakve ugovore da kompanije mogu mijenjati ugovore.

Plenković joj je nato to odgovorio: “Ovo je dan čitanja pitanja u saboru. Što se tiče javne nabave, sjetiti ćete se da zaštitne opreme nije bilo nigdje za nabaviti. Hrvatska nije imala dovoljno zaštitne opreme, maski, zaštitnih odijela. Nabavili smo je tako da sam osobno razgovarao s kineskim premijerom i dogovorio opremu koja nikoga nije ostavila bez opreme, ona dolazi sustavno. Zamolit ću Ćorića da dođete kod njega u ured i razgovarate s ljudima koji se bave robnim rezervama da vidite sve što je došlo i po kojoj cijeni”.

A što se tiče cjepiva odogovrio je: Vrlo jasno tko su prioriteti – stariji sugrađani, ljudi u domovima te najizloženiji. Njima je prioritetno osigurano da se cijepe u ovom prvom valu. Predsjednik republike je poslao poruku da se želi cijepiti ne bi li pokazao povjerenje u cjepivo. Činjenica je da postoji Sabor i smatram da je sabor vrijedan ako ne i vrijedniji od Vlade ili predsjednika i da zastupnici trebaju dobiti priliku da se cijepe. Što se tiče ostalih, to nema veze s nama. Lokalni političari nemaju veze s nama. Ako cjepiva bude previše donirat ćemo ga zemljama kojima će nedostajati.

Na to mu je Selak Raspudić odgovorila da donirati može nešto što je vaše, a ne nešto što je od hrvatskih građana.

“Bilo bi korisnije da imate dobar plan a ne da već razmišljate o doniranju”, poručila je premijeru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari