NJEMAČKI LIST UPOZORAVA: Islamisti planiraju krvave napade na europskim plažama!

Čini se da ljeto donosi pakao – ako je vjerovati njemačkom listu Bild koji upozorava na mogućnosti novih terorističkih napada

Talijanski mediji su, pozivajući se na njemački Bild, objavili novo upozorenje njihovih tajnih službi, u kojem stoji da tetoristi planiraju masovne napade po europskim plažama tijeko nadolazećeg ljeta.

Takve informacije stigle su i iz Afrike, a postoji i sumnja da bi napadači mogli stići iz Senegala (gdje djeluje teroristička organizacija Boko Haram) do Europe, i to na najpopularnije europske plaže, osobito u Italiji i Španjolskoj.

Osim ondje, mete napada terorista mogle bi biti i plaže u Francuskoj. Tajna službe strahuju da bi ovakvi napadi mogli rezultirati velikim brojem žrtava budući da je plaže pune turista praktički nemoguće osigurati.

Osim toga, iz državnog koordinacijskog centra za analizu prijetnji tvrde kako je sve izglednije da je IS poslao više boraca u Europu i Belgiju, i to četiri tjedna nakon napada na glavni grad za koji je odgovornost preuzela ta ekstremistička skupina.

Opasnost ostaje, rekao je ravnatelj centra za analizu prijetnji (OCAM) Paul Van Tigchelt, na konferenciji za novinare a navodi ga novinska agencija Belga.

On je rekao da je centar primio informaciju o tome da je IS rasporedio više pripadnika u Europi. Trenutno nije dostupno više podataka.

OCAM, koji neovisno određuje stupanj prijetnje u Belgiji, odlučio je da treba ostati na razini 3, što je stupanj manje od najviše razine prijetnji.
Vijesti.hr
Foto: leadingpropertygroupspain.com

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari