Noćas najviše nove kiše na Ćićariji (50 mm) i dijelovima Kvarnera

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Najviše nove kiše od ponoći palo je na Ćićariji i Kvarneru gdje su količine vrlo ujednačene

Prema našim meteorološkim postajama, piše Istramet, u Černehima na Ćićariji od ponoći do 7 sati zabilježeno je novih 50 mm kiše. Prema jugu istarskog poluotoka oborina je bilo značajno manje, a tek je postaja Buzet-Sveti Ivan uspjela skupiti 30 mm.

Obilnih oborina bilo je i na padinama Učke gdje umjerena kiša pada i u vrijeme dok pišemo ovu vijesti, stoga i količine stalno rastu. Meteorološke postaje na tom području uglavnom mjere od 40 do 50 mm kiše.

Kiša nije izostala ni na Kvarneru gdje su količine vrlo ujednačene. U Kukuljanovu je tako zabilježeno 37 mm, Hreljinu 36 mm, a Ponikvama na Krku 26 mm.

Obilne oborine na sjeveru Istre odražavaju se i na vodostaj rijeke Mirne. Na Ponte Portonu vodostaj iznosi 467 cm s tendencijom rasta, što je u zoni redovnih mjera obrane od poplava. Izvanredne mjere proglašavaju se na 500 cm.

U nastavku dana očekuje nas nastavak promjenjivog vremena, a ne smije se isključiti mogućnost nove obilne kiše i na ostatku područja, piše Istramet.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj