PRIJETIO NA USKRS

NOVA SNIMKA: Lovio novinarku, a kad je vidio da je snimljen – prijetio ako se objavi

Na snimci koju je objavio RTL, vidi se da je jedan od vjernika iz crkve izašao i počeo s vrijeđanjem novinarke koja mu govori da želi svoj mobitel natrag

Velikom broju svećenika u Hrvatskoj i u svijetu je jasno da mise ne smiju održavati zbog pandemije koronavirusa, ali ne i župniku Josipu Delašu iz župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u Splitu.

On je misu održao i na Cvjetnicu i na Uskrs pa je izbio pravi skandal ispred crkve kada je novinarka Dalmatinskog portala htjela snimiti misu. Prema prvim informacijama, novinarki su crkvenim vratima prikliještili ruku dok je mobitelom snimala, grubo je odgurnuta te joj je netko uzeo mobitel.

Na snimci koju je objavio RTL, vidi se da je jedan od vjernika iz crkve izašao, ganjajući novinarku i počeo s vrijeđanjem žene koja mu govori da želi svoj mobitel natrag. Nakon toga netko je iz crkve bacio mobitel koji se razbio od udarca u beton. Kada je vidi da je snimljen, vjernik je prijetio ako se negdje pojavi ta snimka “Ovo je uznemiravanje mojih vjerskih osjećaja i prava”, urlao je čovjek.

Sada se pojavila i snimka tog napada: