NOVE OPTUŽBE NA RAČUN MIJE CRNOJE: On je nasilnik, lažira adresu stanovanja i povezan je s podzemljem!?

Navodno je Crnoja u Remetincu završio nakon što je šakom u glavu nokautirao vozača autobusa koji mu je donio pošiljku i to zato što je vozač Crnoju tražio da mu plati prije preuzimanja pošiljke

Crtice iz biografije novog ministra branitelja Mije Crnoje privlače veliku pozornost javnosti, pogotovo nakon prvotnih izjava kako će objaviti registar izdajnika i agresora, koje je nakon negativnih reakcija u javnosti te izjava Bože Petrova i premijera Tihomira Oreškovića ipak značajno ublažio.

Sporna adresa prebivališta

Nakon što je portal Index.hr objavio članak s fotografijom Crnojine adrese prebivališta, ista je ubrzo nestala iz životopisa na stranicama Sabora, a tjednik Nacional iznio je i dodatne navode koji novog ministra branitelja prikazuju u negativnom svjetlu te ga se povezuje s imenima iz hrvatskog podzemlja.

Nove optužbe

Nacional tako navodi da je Crnoja bio pritvoren u Remetincu zbog nasilničkog ponašanja te da je bio u bliskoj vezi s Vinkom Žuljevićem Klicom, umirovljenim pukovnikom HVO-a kojeg se povezivalo s vlasništvom u zaštitarskoj tvrtki Bilić-Erić Security, a koji je ubijen u sačekuši u svibnju prošle godine.

Ostali problematični detalji iz prošlosti ministra branitelja uključuju zavarivanje garaže samohranoj majci djeteta s poteškoćama u razvoju koja ga je nekoliko puta prijavila policiji. Kasnije se uspostavilo da je ta žena Branka Marinov, udovica Veselina Marinova, kojeg je ubio Klica. “On je ljudsko smeće bez ikakvog morala”, kazala je za Nacional udovica Marinov.

Prema tvrdnjama Nacionalovog izvora, Crnoja je u Remetincu završio nakon što je nokautirao šakom u glavu vozača autobusa koji mu je donio pošiljku i to zato što je vozač Crnoju tražio da mu plati prije preuzimanja pošiljke. Dok je vozač prijavio incident, Crnoja je pobjegao, a kako je tada još bio prijavljen na lažnoj adresi, policija ga nije mogla pronaći.

Čeka se reakcija ministra

Ministar Crnoja, kao ni premijer i njegovi zamjenici, nisu se još očitovali o ovim navodima, ali je sigurno kako je uz novog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, novi ministar branitelja Mijo Crnoja izazvao dosta burne reakcije i svojim najavama registra izdajnika, kao i medijskim napisima koji ga dovode u vezu s kriminalnim podzemljem te prikazuju kao nasilnika.

Reagirao i Sabor

Na adresu redakcije RTL-a stila je i reakcija saborske Službe za medije koja se ograđuje od navoda da skrivaju informacije, a nestanak Crnojine adrese iz životopisa opravdavaju Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Potaknuti informacijama objavljenima u brojnim medijima i društvenim mrežama o navodnom prikrivanju određenih podataka u životopisima određenih izabranih ministara, želimo izvijestiti medije i javnost, kako Hrvatski sabor niti saborska Služba za medije nisu i ne prikrivaju nikakve informacije, nego su u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka dužni prilikom objave životopisa na mrežnim stranicama, a koji sadrže određene osobne podatke, poput adrese stanovanja, privatnih brojeva telefona, podataka o djeci i sl., izostaviti takve podatke.

Netočno je da je na mrežnim stranicama Hrvatskoga sabora u petak, 22.1.2016. prethodno bio objavljen životopis g. Mije Crnoje s osobnim podacima poput adrese stanovanja, a da su kasnije ti podaci izbrisani.

Naglašavamo da se Hrvatski sabor pridržava odredaba Zakona o zaštiti osobnih podataka u svim postupcima izbora i imenovanja dužnosnika o čijim dužnostima odlučuje.”

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari