NOVI DETALJI: O snimci na kojoj studentica konzumira drogu: ‘Postoji velika vjerojatnost da studira na jednom od naših studija’

U komentarima se tvrdi da je uzela kokain ili speed. Zbog svega toga veleučilište je pokrenulo istragu

“Sudeći prema dosadašnjim indicijama, postoji velika vjerojatnost da se radi o studentici koja studira na jednom od naših studija” izjavio je Jutarnjem listu predsjednik Uprave Veleučilišta Vern’ Branko Štefanović, komentirajući videosnimku koja implicira da djevojka na predavanju konzumira drogu (OVDJE).

Video u trajanju od devet sekundi snimljen je mobitelom, a pokazuje studenticu u prednjoj klupi kako zaklonjena torbom konzumira prah. Snimka je prvo objavljena na jednoj satiričnoj stranici, ali pojavili su se svjedoci koji tvrde kako je autentična i da nije riječ o zafrkanciji. U komentarima se tvrdi da je uzela kokain ili speed. Zbog svega toga veleučilište je pokrenulo istragu.

“Veleučilište VERN’ zaprimilo je informaciju o videomaterijalu čiji sadržaj upućuje na neprihvatljivo i nedozvoljeno ponašanje jedne naše studentice. Odmah po primitku navedene informacije Veleučilište VERN’ pokrenulo je odgovarajuće pravne i druge postupke. Osuđujemo svako postupanje koje se kosi sa zakonima Republike Hrvatske i internim aktima ustanove te će ovaj predmet biti obrađen u skladu s navedenim”, stoji u priopćenju koje je to zagrebačko veleučilište u četvrtak objavilo na svojim internetskim stranicama”.

Prema potvrdi Branka Štefanovića, u njihovim internim dokumentima predviđena je i mjera gubitka prava na studiranje.

“Na primjer, Etički kodeks navodi da su neprihvatljiva ponašanja spada i dolazak na nastavu ili radno mjesto pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, kao i unošenje alkoholnih pića ili opojnih droga u prostore Veleučilišta Vern’”, citira Štefanović.

Kategorički demantira informacije da je Uprava Veleučilišta donijela odluku o testiranju svih studenata na nedozvoljene supstance, piše Jutarnji list.

Vijesti.hr
Foto: Screenshot (Facebook)

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari