PET GODINA NAKON ‘Jesmo li se okrenuli budućnosti? Ante: ‘Uvijek može bolje’

‘Okrenuli smo se budućnosti, moramo vjerovati u nju. Uvijek se može bolje’, odgovorio je Ante Gotovina na pitanje naše novinarke Damire Gregoret ‘je li zadovoljan s današnjim stanjem u Hrvatskoj’.

Tog jutra Žalbeno vijeće Haaškog suda dvojicu hrvatskih generala Antu Gotovinu i Mladena Markača oslobodilo je svake krivnje za zločine u Domovinskom ratu.

Vlada po njih odmah u Nizozemsku šalje svoj zrakoplov, a u Zagrebu se priprema veličanstveni doček već u zračnoj luci. Generalima se tu pridružuje i ranije oslobođeni suborac Ivan Čermak. Pravo slavlje počinje te večeri na glavnom zagrebačkom trgu gdje se okupilo oko 100 tisuća ljudi. Milijuni su pritom bili pred malim ekranima.

Na istom mjestu kao i prije pet godina i danas je bila naša reporterka Damira Gregoret koja nam se javila u RTL Danas i opisala kako se obilježava peta obljetnica oslobađajuće presude hrvatskim generalima. Prije same svečanosti, i umirovljeni general Ante Gotovina dao nam je mini intervju i dao odgovor na najbitnije pitanje: ‘Jesmo li se okrenuli budućnosti?’

“To je jedno novo poglavlje. Prije pet godina pobijedili smo u pravnoj bitci, bez te pobjede ne bismo mogli zatvoriti jedno poglavlje naše povijesti. Domovinski rat je temelj naše državnosti, i danas nam ostaje briga o sigurnosti i čuvanju naših sloboda. To je trajna obveza”, kazao je umirovljeni general.

“Okrenuli smo se budućnosti, moramo vjerovati u nju. Uvijek se može bolje”, odgovorio je Ante Gotovina na pitanje naše novinarke Damire Gregoret ‘je li zadovoljan s današnjim stanjem u Hrvatskoj’.

Vraćamo se u dramatične trenutke kada su sve oči bile uprte u haškog suca Merona