KAZNENO DJELO?

Novi detalji slijetanja poljskog autobusa! Poznato je tko je vozio, uspjeli izvući podatke iz tahografa

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

U nesreći je stradalo 12 osoba, većim dijelom putnici iz prednjeg dijela vozila

Unatoč tomu što je tahograf, uređaj koji osigurava zapis vožnje – prijeđeni put, brzinu i slično, poljskog autobusa koji je sletio s autoceste A4 u potpunosti uništen, čini se kako su naši istražitelji uspjeli doznati bitne informacije o nesreći.

Darko Galić, glasnogovornik i zamjenik županijske državne odvjetnice u Varaždinu za Jutarnji list govori kako im je poznato koji je vozač u trenutku nesreće upravljao autobusom. On je, govori, bio za vozačkim sjedalom i vezan sigurnosnim pojasom. Preminuo je.

Preminuo je i drugi vozač, no poznato je i kako su u tahografu pronađene obje digitalne kartice iz kojih je jasno da su vozači poštivali pravila o vremenima vožnje i stankama.

Galić kaže kako je sada na državnom odvjetništvu da utvrdi je li riječ o kaznenom djelu, tko ga je počinio, ali jasno je da se, ističe, kazneni postupak ne može voditi protiv osobe koja nije živa.

Podsjetimo, u nesreći je stradalo 12 osoba, većim dijelom putnici iz prednjeg dijela vozila, a budući da se nesreća dogodila u 5:40 sati u subotu, ostatak putnika spavao je pa se nesreće ni ne sjećaju. Ipak, na istražiteljima je da doznaju što se u konačnici dogodilo te večeri, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari