'U ZADNJI ČAS'

Novi podvig hrvatskih liječnika! Mladiću u isto vrijeme presadili srce i jetru s organima istog donora

Ilustracija: Pexels

Ovo je veliki uspjeh ne samo za KBC Rebro, već i za cijelu Hrvatsku jer kako kažu doktori, takva se operacija se u svijetu izvodi vrlo rijetko. Iz zagrebačke bolnice su ovih blagdana radili punom parom. U jednom trenutku su u samo 24 sata transplantirane tri jetre, od kojih je jedna i ova iz kombinirane transplantacije

Prošlog tjedna napravljena je povijesna operacija u Hrvatskoj, povijesna zato što je po prvi puta kombinirana transplantacija jetre i srca istovremeno kod istog pacijenta i s organima istog donora

Kako neslužbeno doznaje 24 sata, više tjedana čekalo se na pravog donora, a sve se dogodilo u zadnji čas jer kako tvrde iz bolnice, pacijent bi bez operacije teško preživio.

Mladić se sada oporavlja, a iz KBC-a Zagreb kažu da planiraju napraviti konferenciju za novinare gdje će biti izneseni svi detalji.

Ovo je veliki uspjeh ne samo za KBC Rebro, već i za cijelu Hrvatsku jer kako kažu doktori, takva se operacija se u svijetu izvodi vrlo rijetko.

Iz zagrebačke bolnice su ovih blagdana radili punom parom. U jednom trenutku su u samo 24 sata transplantirane tri jetre, od kojih je jedna i ova iz kombinirane transplantacije.

Ponestaje im i krvi za transfuziju pa je Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu pozvao na darivatelje sve one koji imaju negativnu krvnu grupu te krvne grupe 0+ zbog smanjenih zaliha, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari