ODLUKA O KOLEKTIVNIM UGOVORIMA

Radnicima INA-e rastu plaće i to već od ovog mjeseca. Pogledajte koliko…

Ilustrativna fotografija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

‘Svjesni smo posljedica koje globalna ekonomska kretanja i inflatorni pritisci imaju na primanja naših radnika te želimo povećati njihov osjećaj sigurnosti u okruženju koje se brzo mijenja’, kaže predsjednik Uprave

Novi kolektivni ugovori stižu za devet društava INA Grupe u Hrvatskoj, priopćila je INA koja kaže da su pregovori oko izmjena kolektivnih ugovora sa socijalnim partnerima u INA Grupi uspješno završeni.

Uprava Ine donijela je odluku o novim kolektivnim ugovorima za devet društava INA Grupe u Hrvatskoj (INA, STSI, INA Maziva, Plavi tim, Crosco, Top računovodstvo servisi, INA Maloprodajni servisi, INA Vatrogasni servisi, Hostin), čime se neto primanja radnika navedenih društava povećavaju u rasponu od 11 do 16 posto, ovisno o društvu.

“Svjesni smo posljedica koje globalna ekonomska kretanja i inflatorni pritisci imaju na primanja naših radnika te želimo povećati njihov osjećaj sigurnosti u okruženju koje se brzo mijenja. Cilj nam je ovim promjenama osigurati konkurentnost Ine na tržištu rada, na način da uspješno zadržavamo talente i učinkovitije privlačimo nove”, rekao je Péter Ratatics, predsjednik Uprave Ine.

Primjena novih kolektivnih ugovora u INA Grupi stupa na snagu ranije nego inače, već od 1. siječnja 2023., šest do devet mjeseci od posljednjih izmjena, ovisno o kojem se društvu radi. Rezultate ovih promjena radnici će vidjeti već na plaći za siječanj 2023. godine, zaključuju, a prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari