NOVI POTHVAT HGSS-a: Ne može im ništa ni susnježica ni bura

U novoj akciji, u najskorijem roku nakon dojave, Hrvatska gorska služba spašavanja uspješno je pomogla 68-godišnjoj planinarki

Kako izvještavaju, Hrvatska gorska služba spašavanja jučer je uspješno reagirala na području Nacionalnog parka Paklenica, gdje je strana planinarka (68) “zaglavila” s ozljedom koljena. Dodatne probleme unesrećenoj osobi predstavljala je hladnoća, uz susnježicu, ledenu kišu i jake udare bure.

Na svu sreću, HGSS je uspio pružiti pomoć unesrećenoj ubrzo nakon dojave. “Nakon zaprimljene dojave u 16.25, u 17.00 sati je 13 članova HGSS Stanice Zadar bilo na putu prema unesrećenoj osobi. U 19.20 sati ekipa stiže do unesrećene te je nakon imobilizacije i utopljavanja priprema za transport nosilima”, stoji u objavi HGSS-a.

Planinarka je oko 21.20 predana timu Zadarske hitne medicinske pomoći, čime je završena četvrta akcija Stanice Zadar u zadnjih sedam dana.

Vijesti.hr
Foto: HGSS

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari