PRAVA DJETETA: Strenja Linić protivnicima cijepljenja poručila: ‘Ne bojim se pritisaka niti prijetnji’

Strenja Linić izjavila je kako je kao predsjednica Odbora za zdravstvo izložena pritiscima i prijetećim mailovima pripadnika antivakcinacijskog pokreta

Saborska zastupnica Mosta Ines Strenja Linić izjavila je u četvrtak kako je kao predsjednica Odbora za zdravstvo izložena pritiscima i prijetećim mailovima pripadnika antivakcinacijskog pokreta te im je poručila da se prijetnji ne boji, a kao liječnica će ustrajati na obveznom cijepljenju kao najisplativijoj javnozdravstvenoj mjeri.

“Ne bojim se pritisaka i neće me kao liječnicu uplašiti. Početkom ožujka smo konsenzusom na saborskom odboru čuli i rekli da cijepljenje mora biti obvezno jer necijepljenjem ugrožavamo svu našu djecu i to je pitanje od nacionalne sigurnosti”, rekla je nakon stanke koju je zatražila u Saboru.

Cijepljenje je, ističe, najisplativija javnozdravstvena mjera zahvaljujući kojoj su 1977. reducirane velike boginje, a 2002. europska regija proglašena je regijom bez dječje paralize.

“Pravo djeteta je ovdje iznad prava roditelja”, kaže Strenja Linić i poručuje kako “antivakcinacijski pokret neće proći”.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari