Novi slučaj sumnje na koronavirus! ‘Radi se o Zagorcu koji se nedavno vratio iz Kine. Ide u izolaciju’

FOTO: Borna Filić/PIXSELL

Članovi obitelji pacijenta do daljnjega su u kućnoj izolaciji

U Općoj bolnici Zabok na pretrage će biti primljen pacijent sa sumnjom na koronavirus. Radi se o Zagorcu koji se nedavno vratio iz Kine, javlja Zagorje.com.

Bolnica je bila zatvorena samo na 10-ak minuta, a stanje je normalizirano i sve normalno funkcionira.

Voditelj Odjela za epidemiologiju u Zavodu za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije dr. Ivan Lipovac kazao je za portal da je upoznat sa situacijom.

“Čovjek se vratio iz Kine 1. veljače. Bio je doma, nije imao nikakvih simptoma niti zdravstvenih problema. Danas me je zvao, jer mu se pojavio neki sekret, pa sam ga uputio da se javi na pregled u OB Zabok, čisto iz predostrožnosti i mjera opreza”, rekao je dr. Lipovac za Zagorje.com, dodajući da nema mjesta panici.

Kako OB Zabok ima mogućnost izolacije pacijenata, nije bilo potrebno slati pacijenta u Kliniku za infektivne bolesti Fran Mihaljević. Članovi obitelji pacijenta do daljnjega su u kućnoj izolaciji.

“Pacijent nema simptome tipične za koronavirus, niti upalu dišnih puteva, no ipak sam procijenio da bi bilo dobro da se uzmu brisevi i otkloni sumnja. Danas navečer ili sutra znat će se rezultati pretraga. Čovjeku je na aerodromu, kada je ušao u Hrvatsku, rečeno da pripazi. Bio je doma, nije bio na poslu ovo vrijeme, nije imao temperaturu niti kašalj, ali iz predostrožnosti odlučio sam ga poslati na pregled”, rekao je dr. Lipovac, dodavši da čovjek u Kini nije boravio u Wuhanu, nego u pokrajni udaljenoj čak 570 km od Wuhana, no u zadnjih tjedan dana cijelo područje Kine proglašeno je epidemijskim područjem.

“Pacijent će doći u prostor izolacije koji je bolnica osigurala, radit ćemo po proceduri Kriznog stožera i to je sve što mogu reći, nema panike, poštujemo redovnu proceduru. Bolnica je otvorena, moramo poštovati proceduru jer je pacijent došao iz Kine prije 11 dana – rekao je ravnatelj bolnice Tihomir Vančina, dodavši da će dr. infektolog uzeti briseve po proceduri kriznog stožera, a uzorci će se uputiti u Zavod za javno zdaravstvo. – Po dolasku rezultata ćemo izvjestiti javnost. Krizni stožer komunicira s javnošću”, rekao je ravnatelj zabočke bolnice Tihomir Vančina.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari