VREMENSKA PROGNOZA

Novi tjedan počeo je pretežno oblačno, ali evo kada nas očekuju toplija i sunčanija razdoblja!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Proljeće nikako da nam krene, ali treba se još strpjeti samo do sredine tjedna. Preko naših se krajeva premješta jedna visinska ciklona iz Sredozemlja, no iza nje će stizati i nešto topliji zrak. No, nema naznaka stabilizaciji atmosfere.

PONEDJELJAK

Novi tjedan započinjemo opet pretežno oblačno, osobito u unutrašnjosti, gdje će uglavnom u središnjim predjelima biti mjestimične kiše, u najvišem gorju još koje snježne pahulje. Više sunca na Jadranu uz ponegdje još umjerenu, pod Velebitom samo rano ujutro pojačanu, buru. No, na jugu pasti mogućnost za prolazno kraći pljusak, pišu Vijesti.hr

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima ostaje većinom oblačno uz povremeno još malo kiše ili poneki pljusak, osobito na sjeveru. Vjetar slab do umjeren sjeverni, a temperatura oko svježih 10 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu će sunčana razdoblja biti sve izglednija, osobito na istoku. Kiša slaba i sporadična, a izostat će značajniji vjetar. Malo manje hladno uz 11-12 °C.

U Dalmaciji promjenjivo uz više oblaka nego jučer. Gotovo posvuda postoji mala vjerojatnost za poneki pljusak, izglednije u dalmatinskom zaleđu i prema jugu. Zapuhat će prolazno umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura se neće previše mijenjati, ostaje oko 15ak stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu izmjena oblačnih i sunčanih razdoblja, ali samo rijetko u unutrašnjosti Istre i oko Kvarnera može pasti koja kap kiše, dok će se tmurnije zadržati u Gorskom kotaru i Lici. Temperatura na moru oko 14-15 °C, a u gorju između 5 i 8 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Od utorka toplije, osobito od srijede kada će na kopnu zapuhati jugozapadnjak. Bit će pritom i sve više sunčanih razdoblja, ali i dalje uz svakodnevno moguću kišu, ovaj put u obliku proljetnih pljuskova pa lokalno može i zagrmjeti.

IDUĆIH DANA NA MORU

I na moru promjenjivo te postupno sve toplije, ali nestabilno. Do kraja radnog tjedna će povremeno biti kiše, a u četvrtak su najizgledniji i grmljavinski pljuskovi, najčešći, moguće i izraženiji u Dalmaciji. Od srijede je to vrijeme po umjerenoj, ponegdje jakoj južini, a do vikenda će okrenuti na buru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari